Random Poster Generator.

In de opdracht Black Box werd ik geprikkeld door het idee hoeveel waarden kunst of grafisch ontwerp eigenlijk heeft. Dit is iets wat mij de afgelopen tijd veel beziggehouden heeft en het leek mij interessant om hier iets mee te doen in mijn laatste project.

Tegenwoordig moet alles sneller en goedkoper, dit merk ik ook als ik bijvoorbeeld een logo voor iemand moet maken. Ze willen wel dat je moeite doet en iets moois aanlevert, maar ze willen zo min mogelijk betalen en het liefst willen ze het morgen al hebben. Als grafisch ontwerper hecht ik veel waarden aan het ontwerpproces binnen een project en ben ik ervan overtuigd dat dit een ontwerpuitkomst veel sterker kan maken. Maar hier is niet altijd tijd voor. Hoe kun je tegenwoordig nog iets ontwerpen wat een waardevol ontwerp is en voldoet aan de eisen van zowel de opdrachtgever als de grafisch ontwerper.

Voor mijn Major project ben ik ook bezig geweest met dit onderwerp en heb ik een nieuw materiaal ontwikkeld wat bestaat uit fijngemalen aluminium. De productietijd om dit te realiseren is erg lang waarna je maar een kleine hoeveelheid werkbaar materiaal over houdt. Op deze manier ga je erg diep nadenken over wat je precies wilt maken met de hoeveelheid materiaal. Door deze nieuwe manier van werken heeft het je in het proces al de tijd om dieper na te denken over een ontwerp.

Voor Digital Craft wilde ik dit van de andere kant bekijken en onderzoeken hoe ik iets kan ontwerpen zonder dat er creativiteit bij komt kijken, iets wat erg belangrijk is als grafisch ontwerper. Heeft een ontwerp nog steeds dezelfde waarden wanneer het geheeld door een computer gemaakt wordt? En wat zijn de regels? In hoeverre kan ik dit manipuleren?

Ik ben begonnen met het onderzoeken naar wat er allemaal al bestaat op dit gebied. Als eerst kwam ik bij een aantal logo generators waarbij je in een paar stappen een logo kunt creëren, helemaal gratis en super snel!

 

 

Ik wilde nu graag de volgende stap nemen binnen mijn proces. Na gesproken te hebben met de docenten en mijn idee te hebben uitgelegd kwam ik tot de conclusie dat ik mijn poster generator het beste kan bouwen in processing. Een programma waar ik eigenlijk nog nooit echt mee gewerkt heb. Ik ben als eerst onderzoek gaan doen en opzoek gegaan naar basis codes die al geschreven zijn door andere ontwerpers. Allereerst ben ik gaan kijken naar codes die random dingen laten gebeuren, zoals lijnen of vormen op verschillende plekken positioneren of nummer en letters. Hier een verzameling van wat van deze codes en forums en links die ik heb gebruikt bij deze stap.

 

http://processingjs.org/reference/random_/

https://www.tumblr.com/trcreativecoding/155773429519/composition-191-random-brand-name-generator

https://forum.processing.org/one/topic/how-to-generate-a-sequence-of-random-numbers.html

https://forum.processing.org/one/topic/random-image-generator.html

https://forum.processing.org/two/discussion/19290/generative-posters

https://forum.processing.org/two/discussion/20287/how-to-make-a-poster-generator-with-different-png-images

https://forum.processing.org/two/discussion/7960/creating-a-random-image-generator

https://juandherrera.com/gig-poster-generator/

https://processing.org/examples/random.html

https://processing.org/reference/random_.html

 

Ze Wang

A series of generative typography experiments that explore the intersection of typography and code.

This one, created by Processing, generates composition with various text sizes, font weights, spacing, and background colors. These posters attempt to respond to the code-driven aesthetics such as plotting, randomization, and repetition.

https://iamzewang.com/Generative-Typography

Meer inspiratie en andere designers die soortgelijke projecten gedaan hebben.

Home

https://benedikt-gross.de/projects/diploma-generative-systeme-posters

https://www.behance.net/gallery/49226563/Generative-Posters

Creating a high-resolution poster with Processing

https://www.behance.net/gallery/3054285/Processing-Poster

https://www.retno-h.com/ugly-poster-generator/

https://www.behance.net/gallery/53003431/Processing-Poster-Generator

 

 

Na mijn onderzoek naar hoe andere ontwerpers dit hebben aangepakt kwam ik bij het moment dat ik nu zelf aan de slag ging met processing om mijn eigen code te schrijven. Mijn code is een combinatie van verschillende gecombineerde codes.

Wat ik belangrijk vond in mijn poster generator was dat mijn eigen proces archief gebruikt werd om de posters te genereren. Deze moeten een grote rol spelen in de uitkomst. Want als experimentele ontwerper maak ik veel schetsen die ik niet gebruik of toepas in mijn grafische werk, maar wel graag wil dat deze gezien worden en daarom heb ik ervoor gekozen mijn poster generator daarop te baseren.

Hieronder de verzameling van het proces archief dat ik gebruikt heb voor mijn poster generator.

 

Voorbeelden

https://processing.org/examples/arrayobjects.html

https://processing.org/examples/array2d.html

https://processing.org/examples/array.html

https://processing.org/examples/letters.html

https://processing.org/examples/words.html

https://processing.org/examples/scale.html

https://processing.org/examples/rotate.html

https://processing.org/examples/mousepress.html

https://processing.org/examples/mouse2d.html

https://processing.org/examples/mouse1d.html

https://processing.org/reference/random_.html

 

Codes:

 

Poster Resultaten